AÖF Çıkmış Sorular Tekrar Çıkar Mı?

Her sınavda eski aöf çıkmış sorular tekrar sorulmuştur. Ancak kredili sistem ile birlikte güz dönemi ile bahar döneminde yapılan 2 sınavda yani ara sınav ve final de eskisi gibi soruların çok çıkmadığını görüyoruz. Yani ders başına 2-3 soru anca gelebiliyor.

Peki açıköğretim sınav komitesi neden bu şekilde soruları sormaya başladı. En önemli neden kredili sistem ile birlikte gelen yeni dersler ve değişen müfredattır. Durum böyle olunca sorularda yeni oluyor. Çünkü sistem yeni, şöyle geriye baktığımızda son kaç yılın sorularına ulaşabiliyoruz ki?

Sınavlara hazırlanırken en az son 5 yılın soruları elimizde olması lazım ki o geniş arşivdeki tüm sorulara çalışalım. Aynısı olmasa bile benzeri tekrar çıkacaktır. Hatta aynısı bile gelecektir artık çünkü kitaptan gelecek sorular aşağı yukarı bellidir.

sorular tekar çıkar mı
Açıköğretim Fakültesi çıkmış sorular 2014-2015 eğitim yılından başlayacak canlanacaktır. Önümüzdeki yıllarda yani 2015, 2016 ve 2017 senelerinde ise çok iyi olacağını düşünüyoruz. Artık geniş soru havuzu oluşmuş olacak ve bir dersin yaklaşık 200 tane sorunu öğrenmiş olacağınız.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ilk sınavı için hazırlık yapacağınız zaman güz dönemi ara sınav soruları konumuza bakabilirsiniz. Daha sonra bahar dönemi sınav sorularını da inceleyebilirsiniz.

Sınavlara hazırlanırken bol soru çözün, ders kitabındaki testlere bakın ve kısa özetler çıkarmaya çalışın. Bunlar dersi anlamanızda çok faydalı olacaktır. Son olarak çıkmış soruları da çözmeyi unutmayın.

Son konular :